Volledig scherm
© Thinkstock

Licht moet uit bij tennisclub Boekel

BOEKEL - De tennisclub Boekel baalt. Vanwege klachten uit de buurt moet de club voortaan de baanverlichting 's avonds na 23.00 uur uitzetten. Pogingen om daar een oplossing voor te vinden zijn op niets uitgelopen.

In augustus kreeg TC Boekel te horen dat volgens landelijke richtlijnen baanverlichtingen bij sportaccommodaties tussen 23.00 en 07.00 uur gedoofd moeten zijn. De club werd daar door de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) op gewezen. De ODBN treedt op namens de gemeente Boekel. De tennisclub probeerde nog om in contact te komen met de anonieme klagers uit woonwijk De Donk maar dat is niet gelukt.

Vorige week is duidelijk geworden dat er geen 'maatwerkoplossing' mogelijk is. Gevolg is dat de club in het voor- en najaar een half uur eerder moet stoppen met de interne competitie en in het voorjaar met minder teams kan meedoen aan de externe competitie. Twaalf dagen per jaar mag de tennisclub de lampen wel langer laten branden. Dat zal zijn tijdens de vier toernooien die TC Boekel elk jaar houdt.

Oss, Uden e.o.