Volledig scherm
© Menno Boon

Man uit Oss (44) opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij mislukte aanslag op boer in Boekel

* UPDATE 11.44 uur * BOEKEL - De politie heeft dinsdag 19 januari een 44-jarige man uit Oss aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatiepoging op een varkenshouder uit Boekel. Dat meldt de politie dinsdag. De politie kwam de verdachte mede door tips op het spoor.

Hij werd dinsdag rond 5.00 uur opgepakt in zijn woning en zit nog vast. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

De varkensboer werd op zaterdag 15 augustus op de Molenakker in Boekel bedreigd door een man met een doorgeladen vuurwapen. De politie is al enige tijd op zoek naar de verdachte. De zaak kwam zowel bij Opsporing Verzocht als bij Bureau Brabant uitgebreid aan bod.

Vuurwapen
De verdachte zou al eerder op een scooter door de wijk hebben gereden. Bij het erf van de boer, vroeg de man de Boekelaar om hulp. Daarop trok hij een wapen. Het wapen weigerde en de boer kon ontsnappen. Hij rende het maisveld in en belde de politie. De politie kreeg na een uitzending in december 4 tips binnen. Na de uitzending bij Opsporing Verzocht waren dat er 290.

Oss, Uden e.o.