Volledig scherm
Jan Manders (links) en Sjack van der Laar van Klankbordgroep Kerkenvisie in de kerk van Venhorst. Foto Peter van Huijkelom © BD

Onderzoek naar hospice in kerk van Venhorst

VENHORST - Het opzetten van een hospice of het aanbieden van begeleid wonen. Deze voorstellen worden onderzocht als toekomst voor het kerkgebouw van Venhorst, aldus de klankbordgroep van de parochie.

In beide gevallen kan het gebouw ook een kapel annex stilteruimte blijven.Dat betekent dat de kerk niet aan de eredienst hoeft te worden onttrokken. De uitkomst van het haalbaarheidsonderzoek wordt begin 2018 verwacht. 

Op 19 april is er een informatiebijeenkomst geweest voor inwoners om mee te praten over de toekomst van het kerkgebouw. Daar zijn ideeën uit voortgekomen, terwijl ook veel suggesties zijn doorgegeven via enquêteformulieren en e-mails. ,,Uit dat alles komt duidelijk naar voren dat de inwoners van Venhorst graag het kerkgebouw willen behouden omdat het beeldbepalend is voor het plein en het dorp", aldus een woordvoerder van de klankbordgroep. 

 De kerk in Venhorst vormt een karakteristiek ensemble met de pastorie en de school die in de jaren dertig werden opgetrokken. De wekelijkse diensten, een op zaterdag om 17.30 uur en een op zondag om 10.30 uur, worden nog steeds goed bezocht, door zo'n zestig mensen, maar er is sprake van vergrijzing. Ook helpt het niet dat er een nijpend tekort is aan priesters in het bisdom. Nu is het vooral pater Theo Snijders, op leeftijd, die de missen verzorgt, met assistentie van diaken Henk van Thiel. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement