Volledig scherm
Hennie van Alphen (l) en Joris van Gemert van opdrachtgever Peelrand Wonen kijken naar de bouwkraan en overleggen over de afzettingen. © Wilma Gosselink

Opleggers met ‘afhaalwoningen’ komen aan in Boekel

BOEKEL - In totaal 6 opleggers met daarop onderdelen voor 3 'afhaalwoningen' zijn woensdagochtend in alle vroegte aangekomen in Boekel. De woningen voor de Kerkstraat-Noord zijn steen voor steen opgebouwd in Drunen en zijn per vrachtwagen als pakket bezorgd.

Even na 5.00 uur op deze vroege ochtend staan Hennie van Alphen en Joris van Gemert van opdrachtgever Peelrand Wonen al klaar op de bouwlocatie aan de Kerkstraat 13a tot en met 15. Op deze plek stonden nog niet zo lang geleden 2 woningen, die zijn gesloopt. Met een grote kraan wordt de ruwbouw van de nieuwe woningen in elkaar gezet. Over enkele weken krijgen 3 huishoudens de sleutels van hun prefabwoning. ,,Een bijzondere woning, zowel vanwege het bouwconcept als vanwege de duurzaamheid. In de loop van de middag hopen we de 150 ton aan onderdelen op hun plaats te hebben,” aldus Van Alphen en Van Gemert.

Afsluiting
De Kerkstraat-Noord is vanwege het uitladen van de huizen een groot deel van de dag afgesloten geweest voor alle verkeer. Al vrij vroeg vanmorgen moest projectleider Joris van Gemert het roer in het Boekelse centrum omgooien. Toen het eerste element van de nieuwe prefabwoningen aan de Kerkstraat-Noord geplaatst was, bleek de betonnen fundering te hoog. Na kort overleg besloot de bouwploeg dat er meteen gestart werd met het aanpassen van deze fundering.

Halverwege deze woensdagmiddag zat de klus van het verlagen van de fundering er bijna op. “Ik verwacht dat we om 16.00 uur opnieuw kunnen starten met het plaatsen van de 3 begane-gronddelen en vervolgens de 3 verdiepingsdelen daar bovenop. Als alles nu vlot verloopt zullen de woningen er vanavond tegen 22.00 uur staan,” vertelt Van Gemert in een telefoongesprek. Met het uitlopen van de werkzaamheden zal ook de versperring van de Kerkstraat-Noord nog enige uren gaan duren, een consequentie waar de gemeente Boekel niet blij mee is. “Maar het was of vandaag afmaken of morgen opnieuw beginnen en in dat laatste geval gaat het beduidend meer tijd kosten.”

Oss, Uden e.o.