Volledig scherm
© Thinkstock

Osse autosloper ontkent rol bij aanslag op Boekelse boer

BOEKEL/OSS - Een Osse autosloper ontkent elke betrokkenheid bij de mislukte moordaanslag vorig jaar op een varkensboer in Boekel. In een anonieme brief aan de politie werd gezegd dat de Ossenaar de opdracht zou hebben gegeven voor de liquidatie, maar de man ontkent dat. ,,Ik weet er niks van. Er worden vieze spelletjes gespeeld, dat weet ik wel."

Een Boekelse varkensboer werd op 15 augustus vorig jaar bedreigd met een machinepistool door een man op een rode scooter. Doordat het pistool weigerde en de varkensboer een maïsveld invluchtte, mislukte de aanslag.

De 45-jarige neef van de autosloper wordt verdacht van de poging tot moord. Donderdagmorgen besloot de rechtbank dat de verdachte, die ook voor de autosloper werkt, in elk geval vast blijft zitten tot aan de zitting van 11 oktober. De rechtbank stemde wel in met het verzoek van de advocaat om de Osse autosloper binnenkort als getuige te horen.

De raadsman maakte zich donderdagmorgen ook kwaad over de schadevergoeding van 5 ton die de Boekelse varkenshouder heeft ingediend. ,,Het is niet aardig om te zeggen, maar gaat het hem soms om het geld?"

Psychische problemen
De officier van justitie stelde dat het er eigenlijk niet zo veel toe doet of de schutter in opdracht handelde of niet. ,,Het Openbaar Ministerie had het graag geweten, maar we zijn er niet achter gekomen." De Osse verdachte gaf te kennen dat hij kampt met grote psychische problemen, maar volgens de rechter kan hij daarvoor ook in de gevangenis behandeld worden.

Oss, Uden e.o.