Volledig scherm
© pixabay.com

Ossenaar die Boekelse varkensboer wilde vermoorden krijgt acht jaar cel

* UPDATE 13.41 UUR * BOEKEL - De 45-jarige Ossenaar die op 15 augustus 2015 met een doorgeladen wapen zou hebben geprobeerd om de Boekelse varkensboer Machiel Coppens uit de weg te ruimen, krijgt acht jaar cel met aftrek van het voorarrest. Die straf legde de rechter dinsdagmiddag op in de rechtbank.

De rechter acht bewezen dat de Ossenaar Coppens dood wilde schieten.

Twee weken geleden werd twaalf jaar cel met aftrek van het voorarrest geëist tegen de man. Varkensboer Coppens zou volgens de officier van justitie ook een voorschot van 15.000 euro moeten krijgen. De Boekelaar eist een schadevergoeding van in totaal 315.000. Die eis is afgewezen. Als hij wil vasthouden aan de claim moet hij een civiele procedure begonnen.

Poging mislukt
De liquidatiepoging mislukte omdat de mitrailleur van de dader op het moment suprême haperde. De varkensboer vluchtte het maïsveld in, terwijl de verdachte zich uit de voeten maakte op zijn scooter. Op 19 januari werd hij opgepakt.

Geen bewijs
De 45-jarige verdachte ontkent dat hij in Boekel was op het moment dat de moordpoging werd gedaan. Justitie vermoedt dat de aanslag te maken had met drugs, maar daar is geen bewijs voor.

Oss, Uden e.o.