Volledig scherm
Driek van de Vondervoort. © Kees Backx/BD

Oud-burgemeester van Boekel ziet niks in herindeling (video)

BOEKEL - Driek van de Vondervoort ziet niets in een gemeentelijke herindeling van Boekel. Van de Vondervoort die altijd in Boekel is blijven wonen, was tien jaar burgemeester van die gemeente en daarna nog bijna acht jaar van Bergeijk, tot 1 januari aanstaande.

In een interview in het Brabants Dagblad, editie Veghel-Uden, van woensdag 23 december somt hij de nadelen van zo'n grote gemeente op. Er zijn volgens hem maar twee redenen denkbaar waarom je een gemeente zou opheffen: grote financiële tekorten en onbestuurbaarheid.

Maashorstgemeente
Hij begrijpt naar zijn zeggen dan ook helemaal niks van de plannen rond een eventuele Maashorstgemeente of Meijerijstad. Van de Vondervoort is er van overtuigd dat er voor Boekel geen redenen zijn om op te gaan in een grote fusiegemeente. Ofschoon hij officieel nog tot 1 januari de scepter zwaait over Bergeijk, nam hij afgelopen weekend met een drukbezochte receptie afscheid van de bevolking.

Lipdub
Ter ere van zijn afscheid van Bergeijk maakten de ambtenaren van die gemeente een hilarische lipdub voor Van de Vondervoort op het nummer Bicycle van Queen. Het nummer en de lipdub verwijzen naar de passie voor wielrennen van de inwoner van Boekel. in het verleden werd hij onder meer vijf keer Nederlands Kampioen bij de wielerwedstrijd voor burgemeesters.

Op 11 december 2015 nam Driek van de Vondervoort afscheid van de ambtelijke organisatie in Bergeijk. Als verrassing namen de ambtenaren deze lipdub "Bicycle" van Queen op.

Oss, Uden e.o.