Volledig scherm
© anp

Oud-olympisch kampioen Knol beschuldigt Leontien van Moorsel van dopinggebruik

BOEKEL - Wielrenster Leontien van Moorsel uit Boekel wordt beschuldigd van dopinggebruik door oud-olympisch kampioen Monique Knol. De beschuldigingen deed ze zondagmiddag op Radio 1 in het programma De Sportzomer.

,,Je rijdt de straatstenen uit de grond en je wint alles. Op een gegeven moment is er iemand die rijdt gewoon slecht en een week later in het criterium dubbelt ze 'm een keer", memoreerde Knol in het programma. Ze wilde eerst geen namen noemen maar op de vraag van presentator Wilfried de Jong of ze haar grote concurrente Van Moorsel bedoelde, antwoordde ze: ,,Ja, daar hoef je niet moeilijk over te doen. Maar je moet voorzichtig zijn want als iemand niet betrapt is, kun je er weinig van zeggen."

Dat komt volgens Knol omdat het voorkwam dat de winnaar van een koers niet werd gecontroleerd en de nummers 2 en 3 wel. Ook denkt Knol dat er anderen zijn die doping gebruikten.

Medailles
Monique Knol pakte een gouden plak op de Olympische Spelen in Seoul en een bronzen in Barcelona. Van Moorsel haalde in totaal 6 medailles op Olympische Spelen: 4 keer goud, 1 zilveren en 1 bronzen.

Oss, Uden e.o.