Volledig scherm
De beoogde locatie voor de mestfabriek aan De Quayweg tussen Venhorst en Landhorst. © Google Street View

Petitie veehouders: 'maak grote mestfabriek mogelijk in Landhorst'

VENHORST/LANDHORST - Brabantse veehouders en de initiatiefnemers van de mineralen-verwerkingsinstallatie (MACE) overhandigen donderdag om 12.00 uur in het Provinciehuis een petitie aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. In de petitie verzoeken zij Quayweg 8 in Landhorst aan te wijzen als locatie voor een grote mestfabriek.

De veehouders stellen dat ze al ruim zes jaar in een vergunningsverleningstraject zitten, terwijl de aangekochte locatie aan De Quayweg door de provincie Noord-Brabant is genoemd als ‘geschikte locatie’. De petitie wordt uitgereikt aan Annemarie Spierings van de Provincie Noord-Brabant die het dossier agrarische ontwikkeling onder haar hoede heeft.

Eerder stelden omwonenden, verenigd in de vereniging Behoud Leefbaarheid Landhorst-Venhorst en de actiegroep Stop Mestfabriek, al een petitie op om de komst van een grote mestfabriek tegen te houden. Omwonenden maken zich zorgen dat de komst van zo'n fabriek leidt tot meer stankoverlast en aantasting van de leefomgeving.

Oss, Uden e.o.