Volledig scherm
Piet Gijsbers © Van Assendelft Fotografie/Jeroen Appels

Piet Gijsbers wordt als bezige bij voor de bijenvereniging geëerd in Boekel

BOEKEL - Bijenvereniging Sint Ambrosius Boekel en omgeving bestaat dit jaar 100 jaar en dat wordt op 8 oktober gevierd in het Perekkergebouw in Boekel. Op die dag wordt oud-imker Piet Gijsbers in het zonnetje gezet, omdat hij 80 jaar lid is van de bijenvereniging. Hij krijgt onder meer van de Nederlandse Bijenvereniging een oorkonde.

Piet Gijsbers begon op 15 jarige leeftijd als imker en leerde dat van zijn voormalige buurman Janus Timmers. Na de oorlog was het aantal imkers sterk gedaald naar ongeveer zes leden. In de hoedanigheid als penningmeester en secretaris werden de vergaderingen en het Ambrosiusfeest bij Piet thuis gehouden. De belangstelling om imker te worden steeg, doordat Piet cursussen gaf. Hij was initiatiefnemer om voor bestuivingen naar de koolzaadvelden in Noord Oost Polder te gaan. Als korfvlechter bezocht hij braderieën en gaf daarin ook les.

Rondom zijn tachtigste jaar is de Boekelaar gestopt als imker, maar bleef betrokken bij de bijenvereniging als lid. De vereniging telt 45 leden, die afkomstig zijn uit acht dorpen.

Burgemeester Pierre Bos zal op de feestdag over de geschiedenis van de bijenvereniging vertellen.

Lees het hele verhaal over Piet Gijsbers en het jubileum in het Brabants Dagblad van donderdag 6 oktober, editie Oss.

Oss, Uden e.o.