Volledig scherm
Een onjuist geplaatste betonfundering zorgde voor een urenlange vertraging. © Wilma Gosselink

Plaatsen prefabwoningen Boekel met flinke vertraging

BOEKEL – Niet al om 14.00 uur maar pas na 20.00 uur woensdagavond konden de kettingen van de enorme bouwkraan van Van Riel losgekoppeld worden van het laatste deel van 3 prefabwoningen die aan de Kerkstraat-Noord zijn neergezet.

Een onjuist geplaatste betonfundering zorgde voor een urenlange vertraging, die ervoor zorgde dat de 6 opleggers langer dan gedacht op industrieterrein De Vlonder geparkeerd moesten blijven staan. Toch kwam het helemaal goed en is de opluchting groot.

Stemming
Van een vlekkeloze gang van zaken kan deze woensdag niet worden gesproken. De aanleg van de betonnen fundering was door opdrachtgever PeelrandWonen uitbesteed en dat klusje bleek niet goed geklaard. Toen aannemer Think vanuit Drunen met de woningdelen arriveerde, werd de voortgang al snel stopgezet. Dankzij daadkrachtig optreden en een goede samenwerking, was het probleem later op de middag opgelost en konden de 3 sociale huurwoningen alsnog worden opgebouwd. ,,De stemming was niet best eerder vandaag. Maar nu zijn we blij met het eindresultaat en dat we het toch vandaag hebben kunnen klaren,” vertelt Hennie van Alphen, opzichter bij PeelrandWonen blij.

Belangstelling
Over 2 weken kunnen de huurders de huissleutels verwachten. De woning van nummer 13A wordt voorlopig niet bewoond en zal als ‘modelwoning’ worden gebruikt. Er is veel belangstelling voor het concept, waarbij in enkele weken een energiezuinige woning wordt gebouwd, in korte tijd kan worden geplaatst en die ook nog kan concurreren met de traditionele wijze van bouwen.

Oss, Uden e.o.