Volledig scherm
Sigfrid Verbeek uit Boekel. © Jurriaan Balke/Foto Meulenhof

Sigfrid Verbeek uit Boekel: 'Ik vind het echt een vakantiekerk'

BOEKEL - De Protestantse Gemeente Gemert Boekel bestaat 80 jaar. Opvallende verschijning is de 27-jarige Sigfrid Verbeek. De Boekelse is ouderling. Het woord roept beelden op van oudere mannen in zwarte pakken en een strenge kerk. Maar Verbeek is echter een jonge, blonde zwangere vrouw.

Hoewel in Uden ook een protestantse kerk is, koos Verbeek voor Elsendorp. „Het is een gezellige kerk en ik werd goed ontvangen. Ontmoeten is er net zo belangrijk als Gods woord. Dat hoor je ook van vakantiegangers die hier komen. Na de dienst gaat iedereen mee koffie drinken in de serre, er is oppas voor de kinderen en dan wordt er bijgepraat. Ik vind het echt een vakantiekerk”, lacht Verbeek.

Gemoedelijker
De sfeer is er een stuk gemoedelijker dan elders in Nederland en de katholieke invloeden in Elsendorp zijn duidelijk merkbaar. Zoals een kruis in de kerk naast het psalmenbord, drie keer per jaar een oecumenische dienst en pastors die af en toe als gastpredikant worden gevraagd. „Bijzonder? Het is zoals ze het hier gewend zijn; ik weet niet beter meer.” Haar echtgenoot is ook katholiek. „De ene week gaan we naar mijn kerk en de andere week naar de zijne.”

Oss, Uden e.o.