Volledig scherm
Met groene en rode appels werd in Venhorst gestemd over de slottekst van het Europees Plattelands Parlement © Jeroen Verhelst

Stemmen met appels in Venhorst

VENHORST/BOEKEL - Het Europees Plattelands Parlement in Venhorst zit erop. Tot op het allerlaatste moment werd gediscussieerd over de tekst van het manifest en de Declaration of Venhorst.

En op het platteland stem je dan met appels: een groene appel als je voor bent, een rode bij een tegenstem. In dat manifest en de declaration staan aanbevelingen voor de landelijke en Europese overheden. 

Sociaal en economisch welzijn

Zo concludeerde het parlement onder meer dat het sociaal en economisch welzijn van veel plattelandsgemeenschappen wordt bedreigd door een slechte infrastructuur en het verdwijnen van belangrijke diensten als openbaar vervoer, gezondheidsdiensten en onderwijs. 

Armoede tegengaan

Armoede en sociale uitsluiting moeten worden tegengegaan, lokale economieën moeten worden versterkt. Ook moet er extra aandacht komen voor opvang van vluchtelingen op het platteland. 

Duidelijk werd de afgelopen dagen dat er tussen de diverse landen groot verschil van opvatting bestaat over tal van zaken. En niet overal is de problematiek van het platteland precies gelijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement