Volledig scherm
© RGBStock

Toekomstige bewoner Boterweg in Boekel verrast door plan appartementengebouw

DEN HAAG/BOEKEL - Boekelnaar Cor de Louw woont nog niet in zijn fonkelnieuwe huis aan de Boterweg in het Boekelse centrum, maar hij overweegt nu al bij de gemeente Boekel een planschadeclaim in te dienen. Dat liet hij maandag weten bij de Raad van State in Den Haag, waar hij naar de hoogste bestuursrechter stapte tegen het bestemmingsplan Centrum Oost.

In het plan zit een appartementengebouw van tien meter hoog dat naast zijn woning is gepland. Een grasveld dat volgens de verkoopbrochure die De Louw kreeg groen zou blijven, wordt een parkeerplaats voor vijf auto’s. Projectontwikkelaar Karel Boeien van Briboly Vastgoed mag het complex met zes woningen gaan bouwen. Op de bouwlocatie staat een oud pand dat gesloopt wordt.

Het vorige bestemmingsplan liet een bouwhoogte van acht meter toe, zegt De Louw. Hij begreep wel dat de oude rommel die er nu staat plaats zou gaan maken voor wat anders. ,,Maar hoe had ik kunnen weten dat het drie bouwlagen worden in plaats van twee’’, vroeg hij. In december verhuist hij met zijn vrouw naar de Boterweg.

Uitspraak van de Raad van State over enkele weken.

Oss, Uden e.o.