Volledig scherm
Marion van den Waardenberg geeft uitleg over haar plan © Kees Backx/BD

Veel kritische vragen over plan Natuurlijk Gaia in Venhorst

BOEKEL/VENHORST - Een tiental belangstellenden bezocht deze donderdagavond in Nia Domo in Boekel een informatieavond over het project Natuurlijk Gaia Venhorst.

Initiatiefneemster Marion van den Waardenberg zette haar plannen uiteen voor een leefgemeenschap waar 24 ronde huizen moeten komen, waarvan er vier bedoeld zijn voor mensen met een dementerend familielid.

Kritische vragen
Ondanks het geringe aantal bezoekers werden er veel kritische vragen gesteld. Op een eerdere avond in Venhorst kwamen vanuit de buurt nogal wat kritische vragen. "Het lijkt erop dat er weinig mee is gedaan", vond een vrouw uit Venhorst. Een paar aanwezigen zijn bang dat het plan een soort enclave in het dorp wordt. "Dat is juist niet de bedoeling", zei Van den Waardenberg. "De mensen die bij ons gaan wonen, gaan straks ook gewoon sporten en boodschappen doen. Dus ik denk dat die integratie automatisch gaat verlopen", zei ze.

Op vragen als: hoe wordt de groep gevormd, is er een verkoopdrempel en wie gaat verhuren, moest ze veelal het antwoord schuldig blijven. "We staan nog aan het begin van het proces", zei ze.

Ervaringen
Mireille Cordewener, secretaris/penningmeester van de stichting Natuurlijk Gaia, vertelde over haar ervaringen. Haar inmiddels overleden man, leefde enkele jaren in De Herberg, een eerder project van Van den Waardenberg in Neerkant.

Oss, Uden e.o.