Volledig scherm
© pixabay.com

Verdachte aanslag Boekel blijft in de cel

BOEKEL - De 44-jarige Ossenaar die al sinds 19 januari vast zit op verdenking van het plegen van een aanslag op een 44-jarige varkensboer uit Boekel, komt voorlopig niet vrij. Dat besloot de rechtbank in Den Bosch deze dinsdagochtend.

De advocaat van de man had om opheffing dan wel schorsing van de voorlopige hechtenis gevraagd. Volgens hem kan het openbaar ministerie onvoldoende bewijzen dat zijn cliënt op het moment van de aanslag, 15 augustus vorig jaar, in Boekel was.

Die cliënt werkte in Oss op het autosloopbedrijf van zijn oom. In een anonieme brief aan de rechtbank is gemeld dat die oom de eigenlijk opdrachtgever voor de aanslag was.

Officier van justitie J. Schreurs gaat er vanuit dat de Ossenaar wel degelijk de bedoeling had, de Boekelse varkensboer te doden. ,,Anders had hij zijn gezicht wel bedekt", redeneerde hij. ,,Als je iemand doodt, kan die je niet meer herkennen."

Machinepistool

Een Boekelse varkensboer werd op 15 augustus vorig jaar bedreigd met een machinepistool door een man op een rode scooter. Doordat het pistool weigerde en de varkensboer een maïsveld invluchtte, mislukte de aanslag.

Oss, Uden e.o.