Volledig scherm
De nieuwe Boekelse wethouders, vlnr Martijn Buijsse, Henri Willems en Marius Tielemans zijn beëdigd. © Kees Backx/BD

Wethouders in Boekel onder grote publieke belangstelling geïnstalleerd

BOEKEL - De raadszaal van het Boekelse gemeentehuis was deze donderdag te klein om alle belangstellenden te huisvesten voor de installatie van de drie nieuwe wethouders. 

Daar werd ook de portefeuilleverdeling bekend. Marius Tielemans (CDA) gaat de portefeuille ruimte behartigen, met daarin grondgebiedszaken. Verder  gaat hij zich bezighouden met sport en infrastructuur.  

Martijn Buijsse (VVD) gaat verder alles doen wat buiten de bebouwde kom valt:  economie, buitengebied en milieu.  Henri Willems (GVB) behoudt in grote lijnen zijn portefeuille uit de vorige raadsperiode: Bewonerszaken, waaronder het sociaal domein, en cultuur. Daaronder valt ook de zorg voor het maatschappelijk vastgoed. 

Oppositiepartij DOP kwam met een motie waarin de raad werd opgeroepen twee fulltime wethouders te benoemen. Volgens fractieleider Joop van Lanen is in het verleden gebleken dat twee wethouders de klus best kunnen klaren. Een derde wethouder kost Boekel minstens 40.000 euro per jaar. ,,Geld dat ook kon worden ingezet ten  behoeve van de Boekelse burgers", aldus Van Lanen. Kersverse wethouder Martijn Buijsse geeft toe dat met drie wethouders de discussies in het college mogelijk moeilijker kunnen worden.  De motie werd met twaalf tegen drie stemmen verworpen. 

Onder de noemer 'Nieuwe Energie' werd het nieuwe coalitieakkoord tussen CDA, VVD en GVB gepresenteerd.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement