Worsteling bij gewapende overval bij bakkerij in Boekel; bakker gewond, daders op de vlucht

updateBOEKEL - Twee gewapende mannen met bivakmutsen hebben vannacht rond 01.30 uur bakkerij Merks aan de Kennedystraat in Boekel overvallen. Op dat moment waren daar de eigenaar en een medewerker aan het werk. 

De bakkers werden door de overvallers bedreigd met een vuurwapen en een mes. De medewerker werd vastgebonden. De eigenaar worstelde met de andere dader waarbij het vuurwapen op de grond viel, waarna de overvallers onverrichter zaken vertrokken. Het vuurwapen bleef achter in de bakkerij en werd door de politie meegenomen. Bij de overval raakte de eigenaar van de bakkerij lichtgewond.

Volgens een medewerkster kwamen de overvallers via de achterdeur, die niet op slot was, binnen. 

De politie heeft vannacht te plaatse onderzoek verricht. Van de overval zijn camerabeelden. De politie is op zoek naar getuigen.

Quote

We hebben niet alles kunnen bakken vannacht omdat de bakkerij dicht moest voor onderzoek.

Anja Merks, eigenaresse bakkerij Merks

Broodjes van collega-bakkers 

De bakkerij ging zaterdag gewoon open. Eigenaresse Anja Merks: ,,We hebben niet alles kunnen bakken vannacht omdat de bakkerij dicht moest voor onderzoek. Vanochtend om half 6 konden we er weer in. Het gewone brood hebben we wel, maar broodjes en gebak niet. Gelukkig hebben goede collega-bakkers ons geholpen.''

Contact met politie

Heeft u iets verdachts gezien of informatie hierover, neem dan contact op met de politie via 0900-88 44, het meldformulier op politie.nl/melden of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van Meld Misdaad anoniem.

Volledig scherm
© Thinkstock
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement