1. GVV’63 neemt nieuw kunstgrasveld in gebruik met klinkende overwinning, maar club heeft derde veld hard nodig
  PREMIUM

  GVV’63 neemt nieuw kunstgras­veld in gebruik met klinkende overwin­ning, maar club heeft derde veld hard nodig

  GAMEREN - Het zat wat tegen de afgelopen weken, maar zaterdag speelde het eerste van GVV’63 in Gameren toch echt op een nieuw hoofdveld van kunstgras. En dat veld is geen overbodige luxe voor de al jaren groeiende club, die nu al meer dan vijfhonderd spelende leden heeft. ,,Kunstgras is het beste alternatief voor wat we eigenlijk hard nodig hebben: een derde veld.”
 2. De erehaag brult en jankt bij het afscheid van Den Boet
  PREMIUM
  VIDEO

  De erehaag brult en jankt bij het afscheid van Den Boet

  AMMERZODEN - Kippenvel. Het is rond half elf als in Ammerzoden honderden motorrijders in de erehaag hun machines starten en flink gas geven. Het klinkt haast als een treurzang; het jankt en brult in alle toonsoorten. Een indrukwekkend eerbetoon aan Boet van Dulmen, die in zijn leven als motorracer zelf zoveel mensen kippenvel bezorgde. Uit het hele land hebben mensen gehoor gegeven aan de oproep om naar Ammerzoden te komen voor het vaarwel.
 1. Indrukwekkend Holocaust Namenmonument met 102.000 stenen uit Rossumse fabriek van Rodruza
  PREMIUM

  Indrukwek­kend Holocaust Namenmonu­ment met 102.000 stenen uit Rossumse fabriek van Rodruza

  ROSSUM/AMSTERDAM - Hij was getroffen door wat het Holocaust Namenmonument in Amsterdam met mensen doet. Zondag was een bijzonder indrukwekkende dag voor Ivo Würzner, algemeen directeur van baksteenproducent Rodruza. De bakstenen waaruit het monument is opgebouwd, zijn gemaakt in de steenfabriek van Rodruza in Rossum. ,,Ik zag het monument voor het eerst in volle glorie, dat was heel spannend.”