Volledig scherm
Herstel van de gasleiding bij Bruchem neemt waarschijnlijk het hele weekend in beslag © Liander

40 huishoudens in Bruchem weekend zonder gas; schade blikseminslag ernstiger dan verwacht

BRUCHEM - Een kleine veertig huishoudens aan de Steenweg, de Krangstraat en de Peperstraat in Bruchem moeten het dit weekend stellen zonder gas. De gasleiding die woensdagnacht door de bliksem werd getroffen, is daardoor ernstiger beschadigd dan gedacht. 

Over een lengte van twee kilometer is er rioolwater in de gasleiding terechtgekomen. ,,We moeten de leiding eerst helemaal schoon hebben, voordat we de mensen weer kunnen aansluiten. De leiding wordt met speciale waterstofzuigers schoongemaakt. Daarvoor moeten we op diverse plaatsen gaten graven", aldus een woordvoerder van Liander. 

Intensieve klus

Het is een tijdrovende, intensieve klus en Liander kan nog niet kan aangeven wanneer het werk klaar is. De werkzaamheden gaan dit weekend door. ,,We hebben een team van tien mensen ingeschakeld om het probleem op te lossen. 

Op Liander.nl zijn de vorderingen te volgen en ook op Twitter. Wie vragen heeft, kan ook terecht bij de keet van Liander op de carpoolplaats bij de Esso. Het verkeer op de straten kan hinder ondervinden van de werkzaamheden. Er zijn verkeersregelaars ingezet en mogelijk zijn er omleidingen nodig.