61-jarige vrouw uit Buren omgekomen bij frontale botsing met streekbus in Neerijnen

VideoNEERIJNEN - Bij een frontale botsing tussen een streekbus en een auto op de Steenweg-Noord in Neerijnen is een 61-jarige vrouw uit Buren omgekomen. De automobiliste is ter plekke overleden. Zij zat alleen in haar auto.

Het ongeluk gebeurde maandagavond iets voor 19.30 uur. Hoe het heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. De auto zou uit de richting van Waardenburg zijn gekomen en de bus zou in tegenovergestelde richting hebben gereden. 

De voertuigen zijn na de botsing allebei in de berm terecht gekomen. Ze zouden daar blijven staan tot het onderzoek ter plaatse is afgerond.

Passagiers ongedeerd

Er zaten tien passagiers in de bus. Zij zijn evenals de buschauffeur nagekeken door ambulancepersoneel maar raakten niet gewond. Er is opvang voor hen geregeld, aldus de politie.

Het was het tweede dodelijke ongeval van de dag in West Betuwe. Op de N848 bij Asperen overleed een persoon na een ernstig ongeval waarbij een motor en een personenauto betrokken waren.

Een streekbus en personenauto zijn met elkaar in botsing gekomen.
Volledig scherm
Een streekbus en personenauto zijn met elkaar in botsing gekomen. © Meesters Multi Media/Bart Meesters
  1. Huisvesters van arbeidsmigranten in Maasdriel zijn laks met legaliseren onderkomens

    Huisves­ters van arbeidsmi­gran­ten in Maasdriel zijn laks met legalise­ren onderko­mens

    KERKDRIEL - Huisvesters van arbeidsmigranten staan niet bepaald te popelen om het onderdak bieden aan deze mensen te legaliseren. Dat leidt de gemeente Maasdriel af uit het geringe aantal vergunningaanvragen. Er zijn in de gemeente ongeveer 250 plekken waar seizoensarbeiders zijn ondergebracht, zo is de voorzichtige inschatting. Aan 10 plekken is vergunning verleend, er zijn 10 aanvragen in behandeling en 12 aanvragen ingetrokken.