Als vijfde gemeente in de Regio Rivierenland is Zaltbommel aan de beurt voor de aanleg van snel internet in het buitengebied. Wethouder Kees Zondag gaf in Nederhemert het startsein.
Volledig scherm
Als vijfde gemeente in de Regio Rivierenland is Zaltbommel aan de beurt voor de aanleg van snel internet in het buitengebied. Wethouder Kees Zondag gaf in Nederhemert het startsein. © Raphael Drent

Aanleg snel internet nu ook in buitengebied Zaltbommel van start

NEDERHEMERT - Als vijfde gemeente in de Regio Rivierenland is Zaltbommel aan de beurt voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied. Wethouder van Zaltbommel en bestuursvoorzitter van Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland Kees Zondag, gaf hiervoor in Nederhemert het startsein.

  1. Radbraken en in een vat de Waal in; de schepenbank Zaltbommel strafte keihard
    PREMIUM

    Radbraken en in een vat de Waal in; de schepen­bank Zaltbommel strafte keihard

    ZALTBOMMEL/TIEL - Jenneken Hendricx uit Zaltbommel had al niet zo’n beste reputatie. Haar bijnaam was niet voor niets de Doodskist. In 1641 moet ze in het stadhuis voor de rechtbank verschijnen. Er hing haar nogal wat boven het hoofd, blijkt uit de stukken over het proces. Het Regionaal Archief Rivierenland biedt een inkijkje in drie eeuwen criminaliteit in de Bommelerwaard. En in de gruwelijke straffen die daar tegenover stonden.