Volledig scherm
Wethouder Peter de Vries en een toekomstige bewoner bij de officiële start van de bouw van Het Voorste Veld. © Gemeente Maasdriel

Achttien starterswoningen in eerste fase van forse uitbreiding Velddriel

VELDDRIEL - Aan de zuidkant van de Voorstraat in Velddriel is de bouw van de nieuwe wijk Het Voorste Veld officieel van start gegaan. De komende tien jaar worden er 120 nieuwe huizen gebouwd. De eerste fase telt 18 woningen voor starters, 7 sociale huurwoningen en drie woningen in de vrije sector.

Het Voorste Veld is nodig om de leefbaarheid van Velddriel te stimuleren. Vier jaar geleden werd het voorgelegd aan de gemeenteraad. De dorpsraad van Velddriel drong er bij de gemeente op aan om haast te maken met het plan. ,,Ik ben de inwoners van Velddriel ook enorm dankbaar dat dit plan zonder enig bezwaar door de inspraakprocedure is gekomen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er snel gebouwd kon worden”, zei wethouder Peter de Vries bij het leggen van de eerste steen.

Terug naar Velddriel

De woningen zijn voor ruim 85 procent verkocht aan mensen uit Velddriel of kopers die weer terugkomen naar  het dorp.  Dat beeld is vergelijkbaar met nieuwbouwplannen in Rossum en maakt duidelijk dat er veel behoefte is aan woningen in de kernen. 

De huizen worden gebouwd door lokale bouwondernemers in opdracht van de KlokGroep uit Nijmegen.