Leen van Leersum, voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein.
Volledig scherm
PREMIUM
Leen van Leersum, voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein. © Marc Bolsius

Advies: wijk-GGD’ers in Bommelerwaard voor betere aanpak verwarde mensen

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - Stel wijk-GGD’ers aan om mensen met verward gedrag zo snel mogelijk in beeld te krijgen en te helpen. Dat dringende advies doet de Adviesraad Sociaal Domein aan de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. Een wijk-GGD’er is een goede uitbreiding van de gebiedsteams en buurtteams waar de Bommelerwaardse gemeenten al enkele jaren mee werken.

Quote

De verwarde man in Gameren is een voorbeeld van een zaak waarvan ik denk dat het anders had gemoeten

Leen van Leersum, Adviesraad Sociaal Domein

Het advies komt niet van de minste. Voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein is Leen van Leersum uit Zaltbommel. Van Leersum is landelijk een autoriteit als het gaat om verwarde personen. Zo is hij op dit gebied actief bij ZonMW, een organisatie die gezondheidsonderzoek en zorginnovatie stimuleert. Tot de opdrachtgevers van ZonMW behoort het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  1. Huisvesters van arbeidsmigranten in Maasdriel zijn laks met legaliseren onderkomens

    Huisves­ters van arbeidsmi­gran­ten in Maasdriel zijn laks met legalise­ren onderko­mens

    KERKDRIEL - Huisvesters van arbeidsmigranten staan niet bepaald te popelen om het onderdak bieden aan deze mensen te legaliseren. Dat leidt de gemeente Maasdriel af uit het geringe aantal vergunningaanvragen. Er zijn in de gemeente ongeveer 250 plekken waar seizoensarbeiders zijn ondergebracht, zo is de voorzichtige inschatting. Aan 10 plekken is vergunning verleend, er zijn 10 aanvragen in behandeling en 12 aanvragen ingetrokken.