Fruithandel De Groot in Hedel.
Volledig scherm
PREMIUM
Fruithandel De Groot in Hedel. © Jan Zandee

Alle verdachten afpersingszaak fruithandel De Groot voorlopig vrij

ARNHEM/HEDEL - Ook de laatste verdachte in de afpersingszaak van fruithandel De Groot uit Hedel die nog vastzat, mag zijn proces in vrijheid afwachten. Dat bepaalde de rechtbank in Arnhem woensdagmiddag.

De officier van justitie verzette zich nog tegen de vrijlating van verdachte Ali G. (35), die door het OM wordt gezien als de kwade genius in de geruchtmakende afpersingszaak. De belangrijkste reden voor de rechter om de man nu tóch (voorlopig) vrij te laten, is dat hij inmiddels al 296 dagen vastzit en er nog geen concreet zicht is op inhoudelijke behandeling van de zaak. Ook stelt de rechtbank dat er geen sprake is van vluchtgevaar. 

  1. Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerderheid wil dikke streep onder integriteitskwestie

    Onderste steen hoeft van Maasdriel niet boven: meerder­heid wil dikke streep onder integri­teits­kwes­tie

    KERKDRIEL - Een ruime meerderheid van de Maasdrielse gemeenteraad wil een dikke streep zetten onder de integriteitskwestie rond wethouder Peter de Vries, en de blik vanaf nu op de toekomst richten. De onderste steen boven, zoals PvdA/GroenLinks en de VVD willen, hoeft voor CDA, SSM en D66 niet. Dat bleek woensdagavond tijdens de commissie Ruimte, die rustig begon, maar eindigde met venijn.