Een van de ergernissen sinds het verplichte gebruik van de ondergrondse containers voor restafval: vuilniszakken die bij de container zijn gezet.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de ergernissen sinds het verplichte gebruik van de ondergrondse containers voor restafval: vuilniszakken die bij de container zijn gezet. © Bertjan Kers/BD

Anders inzamelen restafval ging bij Avri van meet af aan mis; ‘het venijn zat in de start’

ZALTBOMMEL/GELDERMALSEN - Inwoners van Rivierenland scheiden hun afval beter dan ooit. Het doel om per huishouden maximaal 75 kilo restafval in te leveren is in een jaar tijd ruimschoots gehaald. De omschakeling van restafval ophalen naar het wegbrengen van vuilniszakjes naar ondergrondse containers ging echter niet bepaald van een leien dakje.

  1. Oude bedrijfsnaam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijsveld Kerkwijk

    Oude bedrijfs­naam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijs­veld Kerkwijk

    KERKWIJK De bedenker en initiatiefnemer van Het Paradijsveld, een nieuwe wijk met tientallen ecologische huizen bij Kerkwijk, heeft in een gespreksverslag aan omwonenden de naam gebruikt van een bedrijf dat niet meer bestaat. Procon Invictra werd in 2015 uitgeschreven uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. ,,Dat logo had er beter niet op kunnen staan”, reageert Leendert van de Weerd, de man achter het plan voor Het Paradijsveld.