De bemanning van een bommenwerper bij hun vliegtuig. Zeker niet alle crashsites in het rivierengebied zijn in de app Heroes of the Sky opgenomen.
Volledig scherm
De bemanning van een bommenwerper bij hun vliegtuig. Zeker niet alle crashsites in het rivierengebied zijn in de app Heroes of the Sky opgenomen. © RBT Rivierenland

App over de luchtoorlog boven Rivierenland moet toeristen naar de streek lokken

75 JAAR BEVRIJDINGZALTBOMMEL/HEDEL - Beleven hoe zwaar de luchtoorlog was in het rivierengebied tijdens de Tweede Wereldoorlog? Dat kan met de nieuwe app Heroes of the Sky. Die is ontwikkeld door het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland in samenwerking met de historische verenigingen.

  1. Beschoten huizen en een brand? In Kerkdriel praten ze er liever niet over (met buitenstaanders)
    PREMIUM

    Beschoten huizen en een brand? In Kerkdriel praten ze er liever niet over (met buiten­staan­ders)

    KERKDRIEL - Op één dag twee woningen beschoten en eerder in het jaar een handgranaat bij een appartementencomplex: Kerkdriel ligt letterlijk onder vuur, en dat doet wat met de dorpelingen. Onderling delen ze hun gevoelens en meningen wel, maar naar de buitenwereld toe durft amper iemand er over te spreken. Want wie zegt dat die niets ontziende criminelen die het gemunt hebben op (oud-)werknemers van fruithandel De Groot al uitgeraasd zijn?