De drooggevallen binnengracht van Zaltbommel.
Volledig scherm
De drooggevallen binnengracht van Zaltbommel. © BD

Asbest, ijzer en olie; resten oude vuilnisbelt zijn lastig bij het herstel van de binnengracht van Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Het is misschien wel een van de meest bijzondere onderdelen van de restauratie van de Stadswallen in Zaltbommel: het herstel van de binnengracht in de hoek van de Zandstraat en de Gamersche Poort. Maar ook een project met kopzorgen: de plek is in gebruik geweest als vuilnisbelt en daardoor is bodemvervuiling ontstaan.

 1. Burgemeester Maasdriel vraagt tijd voor onderzoek discutabele gronddeal
  PREMIUM

  Burgemees­ter Maasdriel vraagt tijd voor onderzoek discutabe­le gronddeal

  KERKDRIEL/AMMERZODEN - Zorgvuldigheid gaat wat burgemeester Henny van Kooten boven snelheid bij een onderzoek naar de omstreden deal met landbouwgrond in Ammerzoden. PvdA/GroenLinks en de VVD hadden gewild om de kwestie meteen in de raad te bespreken. Van Kooten wil de kwestie echter eerst goed beoordelen. ,,In de vragen is sprake van handel met voorkennis en oplichting. Misschien is het wel een integriteitskwestie?”
 2. Hoe een doffe parel in Rossum weer glans krijgt; stap voor stap groeit het gravenpark
  PREMIUM

  Hoe een doffe parel in Rossum weer glans krijgt; stap voor stap groeit het gravenpark

  ROSSUM - Wát een verschil met drie jaar geleden. Toen bood de begraafplaats aan de Burgemeester Van Randwijckstraat in Rossum een troosteloze aanblik. En daar kwam ook nog eens bij dat de historische graven uit de 19de eeuw dreigden te verdwijnen. Daar staken de inwoners van het dorp een stokje voor, want de oudste begraafplaats van de gemeente Maasdriel is het behouden waard, beseften ze. Het eerste resultaat mag er zijn. Hier ontpopt zich een mooi park.