Volledig scherm
“Alleen de popcorn ontbrak nog”, zei de agent die de man aanhield. © Thinkstock

Automobilist kijkt film onder het rijden

HEDEL - Een agent hield maandagmiddag een automobilist aan die wel heel apart rijgedrag vertoonde. Toen de politieman naast de auto stond zag hij wat daar de oorzaak van was: de automobilist was een spannende film aan het kijken tijdens het autorijden.

De bestuurder viel op bij de agent omdat hij slingerend en erg langzaam reed. De agent zag dat het navigatiescherm flikkerde en dacht dat de man misschien problemen had met zijn navigatie. Bij de kruising aan het eind van de parallelweg zette de bestuurder de auto stil, ook al kwam er niemand aan en kon hij doorrijden. 

Toen de agent vervolgens naast hem zijn auto ook stilzette, zag hij dat de man een film aan het kijken was. De agent zei op Facebook:  “Ik zag dat de film spannend was want er werd geschoten. Ik kon het vanuit mijn auto meekijken. Ik miste alleen het geluid.” Hij besloot de man aan de kant te zetten. 

De man kreeg een verbaal, waarvan de hoogte van de boete nog moet worden bepaald door de Officier van Justitie. “De film ging hij thuis verder kijken. Ik ben trouwens vergeten te vragen welke film het was", grapt de agent. 

  1. Windpark Bommelerwaard wil ook molens bouwen op Maasdrielse grond
    PREMIUM

    Windpark Bommeler­waard wil ook molens bouwen op Maasdriel­se grond

    KERKDRIEL/ZALTBOMMEL - Er is een plan voor nog eens drie of vier windmolens op Maasdriels grondgebied. Windpark Bommelerwaard-A2 en Renewable Energy Factory hebben daarvoor eind maart een principeverzoek ingediend bij de gemeente. De twee partijen willen de turbines laten aansluiten op de molens die ze langs de A2 bij Zaltbommel gaan bouwen. Ook zoeken ze samenwerking met coöperatie Bommelerwaar en Greentrust.