Automobilist onder invloed van drank en drugs raakt van de weg, ramt hek en belandt in de sloot bij Velddriel

UPDATE + VIDEOVELDDRIEL - Een automobilist uit Zaltbommel heeft zijn auto vrijdagochtend in alle vroegte een sloot ingereden bij Velddriel. Volgens de wijkagent was de man onder invloed van drank en drugs.

Kort na 05.30 werden de hulpdiensten opgeroepen naar de Provincialeweg bij Velddriel. Daar zou een auto te water zijn geraakt.

Eenmaal op de weg aangekomen zagen de hulpdiensten een auto met zijn neus in een sloot staan. Daarbij stond een man uit Zaltbommel die onder invloed was van drank en drugs. De auto zou van de weg zijn geraakt, daarbij een hek hebben geramd, en daarna de sloot in zijn gereden.

De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is bloed afgenomen om te onderzoeken onder invloed van welke middelen de automobilist was. Het is niet duidelijk of hij daar ook aan eventuele verwondingen is geholpen. Daarna wordt de bestuurder overgebracht naar het politiebureau.

De brandweer uit Kerkdriel heeft de sloot bij de auto nog doorzocht met een oppervlakte reddingsteam. Die zocht naar eventuele andere inzittenden van de auto die in het water terecht waren gekomen. Daarvan bleek geen sprake.

De auto lijkt total loss en moet door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald worden.

Auto te water bij Velddriel.
Volledig scherm
Auto te water bij Velddriel. © Bart Meesters
Auto te water bij Velddriel.
Volledig scherm
Auto te water bij Velddriel. © Bart Meesters
 1. Man (20) aangehouden in onderzoek handgranaat voor appartement in Kerkdriel, spoot met graffiti getal ‘99'
  update

  Man (20) aangehou­den in onderzoek handgra­naat voor apparte­ment in Kerkdriel, spoot met graffiti getal ‘99'

  KERKDRIEL - De politie heeft vorige week een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de handgranaat die op 13 januari voor een appartementencomplex in Kerkdriel werd gevonden. Het gaat om een 20-jarige man uit de regio Utrecht. In beelden van Opsporing Verzocht dinsdagavond is te zien hoe iemand het getal ‘99' met graffiti spuit naast de brievenbus, voordat de granaat werd gegooid.
 2. Boerenpicknick in Bommelerwaard: ‘We komen op plekken waar we nog nooit zijn geweest’

  Boerenpick­nick in Bommeler­waard: ‘We komen op plekken waar we nog nooit zijn geweest’

  HEDEL - In de schaduw bij melkveehouderij en boerengolf van de familie Van Zeelst is het heerlijk toeven. De vriendinnen Karin Penders uit Hedel en Vera Broks uit Breda hebben net de restjes van de uitgebreide boerenpicknick verzameld en het afval ingeleverd. ,,We hebben wel een beetje gesmokkeld, we hebben nog maar 0 kilometer gefietst. Maar de picknick was heerlijk met de volle roomboter en de smakelijke kaas. Leuk al die lokale producten. Het is hier super, we zien de koeien hier langslopen.”