Volledig scherm
Een restafvalcontainer van Avri (STOCK) © Bertjan Kers/BD

Avri: problemen met afvalcontainers zijn verholpen

GELDERMALSEN/KERKDRIEL - De laatste storingen aan de ondergrondse afvalcontainers zijn verholpen. Dat meldt Avri. Alle containers in de gemeenten in de Regio Rivierenland zijn alleen nog met een pas te openen. Tot en met zaterdag 10 augustus kunnen mensen hun restafval nog gratis kwijt in de milieustraat.

Avri houdt de containers die met storingen te kampen hadden in de gaten. Mochten zich weer problemen voordoen, dan belooft de organisatie zo snel mogelijk in actie te komen. Bij een storing kunnen mensen terecht bij hun reservecontainer. 

Afvalpassen

Er kunnen nog wel problemen zijn met afvalpassen. Wie daar mee te maken krijgt, kan contact opnemen met Avri.  Volgens de organisatie van de acht regiogemeenten, waaronder Zaltbommel en Maasdriel, is de bereikbaarheid - op piekmomenten na - geen probleem meer. 

Een week geleden er waren er in het Avrigebied nog zo'n 15 ondergrondse containers die niet geopend konden worden. 

1 juli

Op 1 juli is Avri begonnen met de nieuwe manier van afval inzamelen. Bewoners van de acht gemeenten moeten vanaf die datum hun restafval naar een ondergrondse container in de buurt brengen. Van meet af aan regende het klachten. De gemeenteraad van Zaltbommel was het zo spuugzat dat er van Avri werd geëist om actie te ondernemen.