Volledig scherm
De zes locaties van de ondergrondse containers voor plastic in de binnenstad van Zaltbommel © Avri

Avri start met plaatsen containers voor plastic in binnenstad Zaltbommel

ZALTBOMMEL De zakken met plastic afval verdwijnen uit het straatbeeld van de binnensteden van Zaltbommel, Culemborg en Tiel. Vanaf 28 oktober kunnen bewoners gebruik maken van ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken. 

Volledig scherm
Dit gaat in de binnenstad van Zaltbommel uit het straatbeeld verdwijnen. © Bertjan Kers/BD

Avri plaatst de nieuwe containers vanaf deze week en stopt na 22 november definitief met het wekelijks ophalen van de zakken in de stadscentra van de drie steden. Bewoners worden per brief geïnformeerd.

Misbruik

De containers kunnen worden geopend met een afvalpas. In tegenstelling tot de containers voor restafval kunnen binnenstadbewoners hun plastic en drinkpakken er gratis in kwijt. Dat zou tot misbruik kunnen leiden doordat mensen er ook restafval in dumpen. Avri verwacht dat dit niet gebeurt, omdat inwoners veel voordeel van de overstap hebben. 

Zesde container

In de binnenstad van Zaltbommel komen de containers te staan aan de KArstraat, op de hoek van de Nonnenstraat en de Boschstraat, op de hoek van de Nieuwstraat en de Lange Strikstraat, op de hoek van de Boschstraat en de Markt en aan de Oenselsestraat naast huisnummer 46. In het voorjaar van 2020 komt er bij de huidige ondergrondse container aan de Waalkade ter hoogte van de Korte Steigerstraat geschikt een zesde container voor plastic te staan.