Bedreigingen, granaat gegooid en deur in brand gestoken: zo vaak was De Groot al doelwit van drugscriminelen

OverzichtCoke tussen de bananen, dreigsmsjes, een granaat bij je voordeur en nu mogelijk brandstichting bij een voordeur van een medewerker van de Groot fresh group. De fruithandel is al langere tijd doelwit van drugscriminelen

 1. Zijn minder strenge coronamaatregelen mogelijk voor de inwoners van de Bommelerwaard?
  PREMIUM

  Zijn minder strenge coronamaat­re­ge­len mogelijk voor de inwoners van de Bommeler­waard?

  ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - De veiligheidsregio Gelderland-Zuid moet strengere coronamaatregelen nemen, vanwege het grote aantal besmettingen in Nijmegen. Dat pakt slecht uit voor de Bommelerwaard. Maasdriel en Zaltbommel behoren immers tot dezelfde veiligheidsregio en krijgen dus dezelfde beperkingen voor de kiezen. De inwoners zijn echter veel meer op Den Bosch georiënteerd. Ook daar gaan strengere regels gelden. In Den Bosch ligt het aantal besmettingen wel drie keer lager dan in Nijmegen. Maatwerk voor de Bommelerwaard is mogelijk, maar de burgemeesters houden zich aan de huidige afspraken.
 2. Velddrielenaar blijft erbij: ‘Ik heb niets te maken met hennepkwekerij’
  PREMIUM

  Velddriele­naar blijft erbij: ‘Ik heb niets te maken met hennepkwe­ke­rij’

  ARNHEM – Heeft een 69-jarige man uit Velddriel zelf hennep gekweekt op zijn verdieping of waren het twee Poolse huurders en wist hij van niets? De openbaar aanklager bij het Arnhemse gerechtshof eiste honderd uur werkstraf tegen de man, waarvan de helft voorwaardelijk. En eiste dat hij ruim 14.000 euro, die hij met de kwekerij zou hebben verdiend, aan de staat betaalt. Maar de Velddrielenaar ontkent.