Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Beetje hoop voor winkeltje van Jenny in Poederoijen

POEDEROIJEN/ZALTBOMMEL Ja, er komen mensen buiten de winkeltijden. En ja, er kloppen ook wel eens op zondag mensen aan de deur. ,,En dan snauw ik ze niet weg.” Jenny Grandia draait er niet omheen bij de bezwaarschriftencommissie. Maar haar winkeltje in Poederoijen een mini-supermarkt noemen, dat vindt ze te veel eer. ,,Het is meer een dorpswinkeltje voor vergeten boodschappen.”

Zij en haar zoon Govert hebben bezwaar gemaakt tegen de beslissing van de gemeente Zaltbommel om een vergunning voor de winkel te geven. Er zijn klachten binnengekomen en het winkeltje past niet binnen het bestemmingsplan. En de gemeente is gevraagd om op te treden.

Verkeersoverlast in Poederoijen?

Maar het winkeltje is er al meer dan dertig jaar. En klachten? Door verkeers- en parkeeroverlast? In Poederoijen? Dat gaat er bij de twee en hun meegekomen familieleden niet in. ,,De klachten zijn gekomen een jaar na het overlijden van mijn vader”, zegt Govert tegen de commissie die het college van Zaltbommel over het bezwaar zullen adviseren.

Wat ze helemaal zuur vinden is dat een van de klachten van de buurvrouw komt. En die woont er toch ook al meer dan vijftig jaar. ,,Het is gewoon pesterij.”

Even naar Jenny

Niet dat de kleine winkel echt open is op zondag, want op zaterdag wordt alles opgeruimd. Dan gaan alle verse spullen de koelcel in. De mensen in het dorp weten het verborgen winkeltje nu eenmaal te vinden. En dus, als ze iets te kort komen, gaan ze even naar Jenny.

Een juridisch dingetje is dat de winkel op de naam van zoon Govert staat. En dus mag er in het bestemmingsplan geen uitzondering voor het winkeltje worden gemaakt. Of misschien toch wel, merkt een van de commissieleden op. Want Zaltbommel heeft niet helemaal tot in detail in de regels opgenomen dat de winkel niet door de vingers mag worden gezien.

  1. In Zaltbommel boodschappen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari
    PREMIUM

    In Zaltbommel boodschap­pen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari

    ZALTBOMMEL - Op zondag naar de supermarkt Rossum, Hedel of zelfs Den Bosch voor een pak yoghurt of een diepvriespizza? Vanaf 16 februari is dat niet meer nodig. Dan kunnen de inwoners van Zaltbommel hun boodschappen op zondag ook om de hoek doen. De supermarkten in de kern Zaltbommel, de nieuwe Lidl, Albert Heijn, Jumbo Zaltbommel en de Aldi, zijn vanaf die dag wekelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. Uitzondering is de Coop aan de Schans.