Volledig scherm
PREMIUM
Een verwaarloosde, zeldzame graftrommel op de gemeentelijke begraafplaats aan de Burgemeester Van Randwijckstraat in Rossum. © Bertjan Kers/BD

Begraafplaats Van Randwijckstraat Rossum moet een plek blijven om te herdenken

KERKDRIEL/ROSSUM - De begraafplaats aan de Burgemeester Van Randwijckstraat in Rossum wordt een groene, rustgevende plek in het dorp. Maar wat er ook mee gebeurt, het blijft een plek om te herdenken. Dat is de nadrukkelijke voorwaarde die de Maasdrielse raad stelt bij de 73.000 euro die de partijen willen besteden aan het behoud van de oude begraafplaats.

De gemeente wilde eigenlijk dat er op termijn graven geruimd zouden worden en sowieso dat er niet langer mensen begraven zouden worden. Publiciteit in het Brabants Dagblad over de historische graven op de begraafplaats deed de raad van gedachten veranderen en bracht mensen in Rossum op de been die zich om deze plek wilden bekommeren.

 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Een donkere duik in De Neswaarden
  PREMIUM
  ONDER WATER / VIDEO

  Een donkere duik in De Neswaarden

  AALST - Bij de duik die hij eerder op de dag maakte om naar een verloren telefoon en een portemonnee te zoeken was het ‘alsof het licht aanstond’. Duikinstructeur Pieter van der Heyden wist niet wat hij zag - eigenlijk wat hij niet zag - toen hij vervolgens met buddy Wendy van den Dungen ging duiken in De Neswaarden bij Aalst. ,,De eerste twee meter dacht ik nog ‘dit wordt mooi’, maar op vier meter diepte moest de lamp aan om iets te kunnen zien. En daarna werd het zwart.”