Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn al langer signalen dat er in Nederland te weinig standplaatsen voor woonwagens zijn. Nu minister Ollongren, in navolging van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens, heeft besloten dat wonen in een woonwagen een mensenrecht is, zullen gemeenten hier iets mee moeten. Rivierenland begint met het in kaart brengen van de wensen. © Frans Paalman

Behoefte aan woonwagens in Rivierenland onderzocht

ZALTBOMMEL/KERKDRIEL - Hoeveel standplaatsen voor woonwagens zijn er? Welke families wonen daar? En hoeveel mensen uit die families wonen nu in een ‘gewoon’ huis wonen, maar willen graag naar een woonwagenkampje verhuizen? De gemeenten in de Regio Rivierenland gaan dat inventariseren, en er vervolgens hun beleid op afstemmen. 

,,Het is de eerste stap op weg naar nieuwe regels", legt de Zaltbommelse wethouder Gijs van Leeuwen uit. ,,In 1999 is de Woonwagenwet ingetrokken en sinds die tijd is er eigenlijk niet echt beleid. Dat moet er wel komen, als onderdeel van het volkshuisvestingsbeleid.” Volgens Van Leeuwen vraagt de minister hierom, in is door de gemeenten in het rivierengebied besloten om dit gezamenlijk op te pikken. 

  1. In Zaltbommel boodschappen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari
    PREMIUM

    In Zaltbommel boodschap­pen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari

    ZALTBOMMEL - Op zondag naar de supermarkt Rossum, Hedel of zelfs Den Bosch voor een pak yoghurt of een diepvriespizza? Vanaf 16 februari is dat niet meer nodig. Dan kunnen de inwoners van Zaltbommel hun boodschappen op zondag ook om de hoek doen. De supermarkten in de kern Zaltbommel, de nieuwe Lidl, Albert Heijn, Jumbo Zaltbommel en de Aldi, zijn vanaf die dag wekelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. Uitzondering is de Coop aan de Schans.