Beschonken automobiliste (53) uit Hurwenen ramt politieauto op A2: twee agenten zwaargewond

VIDEO + UpdateWAARDENBURG/ZALTBOMMEL - Twee agenten zijn zwaargewond geraakt toen zij op de A2 hulp verleenden aan een automobilist met pech. Het ongeval gebeurde even na 22.00 uur op de A2 tussen Waardenburg en Zaltbommel. De veroorzaakster van het ongeval, een 53-jarige vrouw uit Hurwenen, bleek onder invloed. Dat meldt de politie.

Omstreeks 22.00 uur kwam er een melding binnen dat er een auto met pech op de A2 stond. De inzittenden zouden de auto aan het duwen zijn. Agenten gingen meteen ter plaatse om hulp te verlenen. Twee rijstroken werden afgekruist en de agenten zetten hun politieauto dwars op de weg om de rijstroken te blokkeren.

Volle vaart

De auto van de chauffeur met pech werd op een bergingswagen getakeld en de takelwagen ging op weg. De agenten gingen hierop terug naar hun auto en wilden wegrijden. Op dat moment reed een personenauto in volle vaart op de dwars op de weg staande politieauto in. 

De twee agenten, een man en een vrouw, moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijd en waren er ernstig aan toe. Een van hen werd een ziekenhuis in Utrecht gebracht, de ander naar een Nijmeegs ziekenhuis. Inmiddels is een van de slachtoffers weer thuis, het andere slachtoffer is buiten levensgevaar. 

Heftige start

Het betreft agenten van team De Waarden. Loco-burgemeester Adrie Bragt hierover: “Doordat twee agenten van team De Waarden zwaargewond zijn geraakt op oudejaarsavond toen zij hulp verleenden bij een ongeval, kreeg de oudejaarsavond een heftige start. Ik heb groot respect voor alle medewerkers van de hulpdiensten en gemeentelijke buitendienst en bedank hen voor hun inzet en prettige samenwerking.”

Onder invloed

De automobilist die op de politieauto inreed, een vrouw, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij haar aanhouding moest ze een blaastest doen, waaruit bleek dat ze onder invloed was. Ze blies 880 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan.Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs werd ingenomen en er werd haar een rijverbod opgelegd voor een aantal uren. Zij raakte overigens niet gewond bij het ongeval. 

De inzittenden van de pechauto bleven ongedeerd; de takelwagen met daarop hun auto was net weggereden toen de aanrijding plaatsvond.

De politie onderzoekt het ongeval.

Volledig scherm
© Bart Meesters
Volledig scherm
© Meesters Multimedia / Jurgen Versteeg