Een bijzonder biertje drinken in de Zaltbommelse Stadsbrouwerij drinken is niet toegestaan. Liefhebbers kunnen voortaan vrijdag en zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur besteld en betaald bier komen ophalen.
Volledig scherm
Een bijzonder biertje drinken in de Zaltbommelse Stadsbrouwerij drinken is niet toegestaan. Liefhebbers kunnen voortaan vrijdag en zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur besteld en betaald bier komen ophalen. © ANP

Bierloket bij Zaltbommelse Stadsbrouwerij mag doorgaan

UPDATE 19 maartZALTBOMMEL - Met een speciaalbierloket gaat de Zaltbommelse Stadsbrouwerij vanaf 20 maart bier aan de man brengen. De gemeente Zaltbommel is daarmee akkoord gegaan. Klanten kunnen tussen 16.00 en 18.00 uur bier afhalen dat ze van tevoren besteld en betaald hebben. 

De gemeente Zaltbommel heeft toestemming gegeven aan de Zaltbommelse Stadsbrouwerij om door te gaan met het bierloket. 

Eigenaar en bierbrouwer Adrie van der Meijden maakte deze week zijn plan voor het bierloket bekend. Aanvankelijk was het plan dat belangstellenden een eigen fles mee zouden nemen om die vol te laten tappen. Dat zou echter tot problemen leiden. Van der Meijden heeft nu bedacht dat mensen bier kunnen afhalen als ze dat vooraf bestellen en betalen. 

Het café mag, net als andere horecabedrijven, vanwege de coronacrisis, niet open. Dat gebeurt ook niet en het afgehaalde bier mag dan ook niet in het café of op het terras opgedronken worden, laat Van der Meijden weten.  

Het café aan de rand van de binnenstad is gespecialiseerd in bier,  waaronder het Kroniekbier uit eigen brouwerij. Het heeft 23 bieren op de tap.

Heel even binnen

Door het systeem dat Van der Meijden heeft bedacht, hoeven mensen maar heel even  binnen te zijn. ,,Ik moet om de veiligheid denken en ook om die van mezelf. Daarvoor moet het contact zo kort mogelijk zijn. Als mensen via whatsapp een bestelling doen, dan stuur ik ze een tikkie. Ik tap in mijn eigen flessen wat ze willen hebben, zet het klaar en dan hoeven ze maar even binnen te zijn om het op te pikken.” 

 Zondag 16 maart  maakte de inmiddels afgetreden minister Bruins bekend dat de onder meer de horeca in Nederland tenminste tot 6 april de deuren moet sluiten. 

  1. Grote zorgen om overvolle onderkomens arbeidsmigranten als besmettingshaarden corona
    PREMIUM

    Grote zorgen om overvolle onderko­mens arbeidsmi­gran­ten als besmet­tings­haar­den corona

    KERKDRIEL/WAARDENBURG - Er zijn grote zorgen over de krappe huisvesting van arbeidsmigranten en wat dat kan betekenen voor de verspreiding van corona. Helemaal net nu het werkseizoen voor ze begint. ,,Er ontstaan potentiële nieuwe besmettingshaarden’’, stelt vakbond FNV. En willekeurig controleren of er te veel arbeiders bij elkaar wonen is onverantwoord, vindt de gemeente Maasdriel.