HRC'14 moet het ook dit seizoen doen met de velden in Hurwenen.
Volledig scherm
HRC'14 moet het ook dit seizoen doen met de velden in Hurwenen. © Bertjan Kers/BD

Binnen twee maanden duidelijkheid over nieuw complex in Rossum voor HRC’14

ROSSUM/HURWENEN - Binnen twee maanden moet er duidelijkheid zijn voor voetbalclub HRC‘14 hoe het verder moet met de accommodatie. Volgens Marinus Robbemondt, voorzitter van de werkgroep van de gemeente Maasdriel die voor het project is ingesteld, is het nog te vroeg om inhoudelijk op de plannen in te gaan. ,,Je moet een broedende kip niet storen.”

Fusieclub HRC’14 maakt noodgedwongen alleen gebruik van het veld in Hurwenen. En dat is krap. De club hoopt zo snel mogelijk in Rossum twee volledige voetbalvelden en een half veld voor de jongste spelers te kunnen aan te kunnen leggen. Het was de bedoeling om sportpark Den Hoek in Rossum opnieuw in te richten om juist alleen op die plek door te gaan met de club. Het terrein in Hurwenen zou gebruikt kunnen worden voor woningbouw. Begin juli 2018 brandde echter het clubhuis in Rossum af.

Toezeggingen sponsors zwart op wit

Volgens Robbemondt heeft de club toezeggingen van sponsors voor bijdragen aan een nieuw clubhuis. Maar die toezeggingen alleen vindt hij niet genoeg. Die wil hij zwart op wit. De gemeente wil 1,2 miljoen euro in de velden steken.

Voorzitter Anton van Doorn wil ook nog niet te veel over de plannen kwijt. ,,We zijn op dit moment bezig om de begroting rond te krijgen. Dat ziet er positief uit en we hopen snel de volgende stap te maken.”

  1. Grote zorgen om overvolle onderkomens arbeidsmigranten als besmettingshaarden corona
    PREMIUM

    Grote zorgen om overvolle onderko­mens arbeidsmi­gran­ten als besmet­tings­haar­den corona

    KERKDRIEL/WAARDENBURG - Er zijn grote zorgen over de krappe huisvesting van arbeidsmigranten en wat dat kan betekenen voor de verspreiding van corona. Helemaal net nu het werkseizoen voor ze begint. ,,Er ontstaan potentiële nieuwe besmettingshaarden’’, stelt vakbond FNV. En willekeurig controleren of er te veel arbeiders bij elkaar wonen is onverantwoord, vindt de gemeente Maasdriel.