In de big bags die bedoeld zijn om de bodem in te klinken voor buitendijkse verbreding van de weg naar de steenfabrieken is koolzaad gaan bloeien.
Volledig scherm
In de big bags die bedoeld zijn om de bodem in te klinken voor buitendijkse verbreding van de weg naar de steenfabrieken is koolzaad gaan bloeien. © copyright Marc Bolsius

Bloeiende big bags op de Maasdijk bij Aalst

AALST - Koolzaad staat in bloei in de big bags die een klein jaar geleden zijn geplaatst op de Maasdijk bij Aalst. De met grond gevulde zakken moeten er voor zorgen dat de bodem inklinkt, zodat de weg op de dijk verbreed kan worden. 

Dat is nodig vanwege de zware vrachtwagens die van en naar de steenfabrieken rijden. De weg op de dijk is nu veel te smal. Tegenliggers moeten de berm in als ze een vrachtwagen tegenkomen en dat leidt tot schade.

Buitendijkse verbreding

De weg wordt daarom buitendijks verbreed. Omdat de dijk sinds de bouw van keersluis De Kromme Nol niet meer zo belangrijk is voor de bescherming tegen het water, zijn de kosten voor de gemeente Zaltbommel. En die kosten zijn met 6 ton behoorlijk. Omdat ook de bedrijven er bij gebaat zijn, dragen De Rijswaard en MBI elk ook 100.000 euro bij.  

Behalve een breder wegdek, komen er ook parkeervakken aan de kant van de woningen, zodat geparkeerde auto’s niet meer op straat staan. 

 1. Man (20) aangehouden in onderzoek handgranaat voor appartement in Kerkdriel, spoot met graffiti getal ‘99'
  update

  Man (20) aangehou­den in onderzoek handgra­naat voor apparte­ment in Kerkdriel, spoot met graffiti getal ‘99'

  KERKDRIEL - De politie heeft vorige week een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de handgranaat die op 13 januari voor een appartementencomplex in Kerkdriel werd gevonden. Het gaat om een 20-jarige man uit de regio Utrecht. In beelden van Opsporing Verzocht dinsdagavond is te zien hoe iemand het getal ‘99' met graffiti spuit naast de brievenbus, voordat de granaat werd gegooid.
 2. Boerenpicknick in Bommelerwaard: ‘We komen op plekken waar we nog nooit zijn geweest’

  Boerenpick­nick in Bommeler­waard: ‘We komen op plekken waar we nog nooit zijn geweest’

  HEDEL - In de schaduw bij melkveehouderij en boerengolf van de familie Van Zeelst is het heerlijk toeven. De vriendinnen Karin Penders uit Hedel en Vera Broks uit Breda hebben net de restjes van de uitgebreide boerenpicknick verzameld en het afval ingeleverd. ,,We hebben wel een beetje gesmokkeld, we hebben nog maar 0 kilometer gefietst. Maar de picknick was heerlijk met de volle roomboter en de smakelijke kaas. Leuk al die lokale producten. Het is hier super, we zien de koeien hier langslopen.”