Na het behalen van de wereldtitel BMX in 2019 werd Twan van Gendt gehuldigd in dorpshuis De Boxhof, in zijn woonplaats Velddriel.
Volledig scherm
Na het behalen van de wereldtitel BMX in 2019 werd Twan van Gendt gehuldigd in dorpshuis De Boxhof, in zijn woonplaats Velddriel. © Roel van der Aa

BMX’er Twan van Gendt wil in Ammerzoden de start van de olympische baan in Tokio nabouwen

AMMERZODEN - De start en de eerste 120 meter van de olympische BMX-baan in Tokio dicht bij huis nabouwen. Dat is wereldkampioen Twan van Gendt uit Velddriel van plan. Een replica naast de deur geeft hem de mogelijkheid om in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2021 onbeperkt te oefenen. 

  1. Oude bedrijfsnaam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijsveld Kerkwijk

    Oude bedrijfs­naam ‘per ongeluk’ gebruikt voor eco-wijk Paradijs­veld Kerkwijk

    KERKWIJK De bedenker en initiatiefnemer van Het Paradijsveld, een nieuwe wijk met tientallen ecologische huizen bij Kerkwijk, heeft in een gespreksverslag aan omwonenden de naam gebruikt van een bedrijf dat niet meer bestaat. Procon Invictra werd in 2015 uitgeschreven uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. ,,Dat logo had er beter niet op kunnen staan”, reageert Leendert van de Weerd, de man achter het plan voor Het Paradijsveld.