De verwachting van Bommelerwijs is dat bij de zes aangesloten basisscholen binnen nu en drie jaar een flink aantal docenten met pensioen gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
De verwachting van Bommelerwijs is dat bij de zes aangesloten basisscholen binnen nu en drie jaar een flink aantal docenten met pensioen gaat. © Thinkstock

Bommelerwijs gaat zij-instromers werven om lerarentekort voor te blijven

HEDEL - Van een schreeuwend tekort aan personeel is vooralsnog geen sprake bij de zes Bommelerwaardse basisscholen die zijn aangesloten bij Bommelerwijs. Maar de verwachting is wel dat er binnen nu en drie jaar een flink aantal docenten met pensioen gaat. Vandaar dat er nu een traject wordt opgestart om zij-instromers te werven.

  1. Camera’s op elke toegangsweg naar Bommelerwaard ‘vanwege een lopend onderzoek’
    PREMIUM

    Camera’s op elke toegangs­weg naar Bommeler­waard ‘vanwege een lopend onderzoek’

    ZALTBOMMEL - In alle stilte is er rond de Bommelerwaard een cameraschild gelegd. Langs alle toegangswegen van het gebied zijn camera’s geplaatst waarmee kentekens worden geregistreerd van voertuigen die het gebied in- en uitrijden. Dit zogeheten ANPR-systeem koppelt de gefilmde kentekens aan gegevensbestanden van onder meer de politie. Die krijgt onmiddellijk een melding als er een verdachte auto passeert.