Volledig scherm
De badeendjesrace in Zaltbommel bracht ruim 10.000 euro op. © Hannie Visser-kieboom

Bommelse eendjes brengen 10.000 euro op

ZALTBOMMEL - De tweede Duckrace van de Ronde Tafel Bommelerwaard bracht zondagmiddag een bedrag van ruim 10.000 euro op voor de wensstichting Shamajo. De opbrengst wordt door de Nederlandse Stichting van het Gehandicapte kind nog aangevuld met vijftig procent van het opgehaalde bedrag.

Op het Parkeiland in de Waluwe was het zondagmiddag in het zonnetje lekker druk. Naast verkoop van de laatste badeendjes op het Parkeiland deed de ijscoboer goede zaken, ook de poffertjes vonden gretig aftrek. Bij het kraampje van de wensstichting zelf werd uitleg gegeven over het werk van Shamajo. Zo vervullen ze hartewensen van mensen met meervoudig handicaps. Niet alleen in de Bommelerwaard, maar in heel Nederland.

Bedrijfseenden

De duckrace die begon met het te water laten van de ‘bedrijfseenden’; grote badeenden die voor honderd euro per stuk waren gesponsord door bedrijven. Zo zwommen onder andere eenden met een huis op hun rug, enkele biertjes, plantgoed en schoenendozen mee. Pas toen alle bedrijfseenden in het water lagen werden de vrolijke, gele badeendjes in het water gegooid vanuit een shovel langs de waterkant. Iedereen die mee wilde doen kon voor twee euro een badeendje aanschaffen en tijdens de race stonden tientallen deelnemers langs de waterkant om ‘hun’ eendje naar de finish te zien zwemmen.

Pomp

Om te voorkomen dat de badeendjes net als vorig wel heel langzaam naar de finish dobberden, had de organisatie nu gezorgd voor een waterpomp voor voldoende stroming in het water. En dat had effect, in een mum van tijd ‘zwommen’ de eendjes onder de brug door naar de finish. De bedrijfseenden waren het snelst, maar zij waren uitgesloten van het winnen van de prijzen voor de snelste eend. De hoofdprijs, een ballonvaart voor twee personen, werd gewonnen door Ramon Verbruggen.

 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Een donkere duik in De Neswaarden
  PREMIUM
  ONDER WATER / VIDEO

  Een donkere duik in De Neswaarden

  AALST - Bij de duik die hij eerder op de dag maakte om naar een verloren telefoon en een portemonnee te zoeken was het ‘alsof het licht aanstond’. Duikinstructeur Pieter van der Heyden wist niet wat hij zag - eigenlijk wat hij niet zag - toen hij vervolgens met buddy Wendy van den Dungen ging duiken in De Neswaarden bij Aalst. ,,De eerste twee meter dacht ik nog ‘dit wordt mooi’, maar op vier meter diepte moest de lamp aan om iets te kunnen zien. En daarna werd het zwart.”