Zo komt de entree van het nieuwe binnensportcomplex van Zaltbommel eruit te zien. In zowel het zwembad als de sporthal komt een tribune voor 150 toeschouwers.
Volledig scherm
Zo komt de entree van het nieuwe binnensportcomplex van Zaltbommel eruit te zien. In zowel het zwembad als de sporthal komt een tribune voor 150 toeschouwers. © Gemeente Zaltbommel

Bouw zwembad en sporthal Zaltbommel start waarschijnlijk in mei

ZALTBOMMEL - De bouw van de nieuwe binnensportaccommodatie van Zaltbommel, met daarin een zwembad en een sporthal, begint waarschijnlijk in de tweede helft van mei. 

De aanbestedingsprocedure verloopt voorspoedig, het bestemmingsplan is vastgesteld en ook de verlening van de benodigde vergunningen ligt op schema. De bouw zal ongeveer zestien maanden in beslag nemen en dat betekent dat het complex in oktober 2021 wordt opgeleverd. 

Corona

Dat schrijven burgemeester en wethouders van Zaltbommel aan de gemeenteraad. Het college houdt wel een slag om de arm. ,,Op dit moment worden we geconfronteerd met allerlei maatregelen om de gevolgen van het coronavirus te beperken. Tot op heden hebben deze gelukkig geen gevolgen gehad voor dit project, maar dat zou in de toekomst mogelijk wel het geval kunnen zijn.”

De nieuwe binnensportaccommodatie komt aan de Oude Bosscheweg, bij de scholen Cambium en Gomarus. Ook praktijkschool De Brug, nu nog gevestigd aan de Wielkamp, gaat hier een nieuwe school bouwen. 

  1. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
    PREMIUM

    Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

    ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.