Brand in chalet op Camping Maaszicht in Kerkdriel

Video*UPDATE* KERKDRIEL - In een van de chalets op Camping Maaszicht in Kerkdriel is maandagochtend brand uitgebroken. De brand heeft het chalet compleet verwoest.

Verschillende hulpdiensten kwamen ter plaatse. Omdat in eerste instantie niet meteen duidelijk was of het chalet nog werd bewoond, werd ook een ambulance gealarmeerd. Niemand raakte bij de brand gewond.

Het chalet is door de brand geheel verloren gegaan. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar de politie houdt rekening met brandstichting. Kort na het uitbreken van de brand zou er een auto met zeer hoge snelheid van de camping zijn afgereden.

Van camping naar luxe resort

Er speelt op dit moment van alles op de camping, die sinds 1 juli een nieuwe eigenaar heeft: EuroParcs. Die wil van de camping een resort met luxe vakantiewoningen wil maken, en laat er geen gras over groeien. De huidige chaleteigenaren hebben een opzegbrief gehad. Alle bouwsels moeten weg. Een deel van de chalets wordt gebruik door recreanten maar er zijn ook caravans en huisjes die permanent bewoond worden. De ontmanteling van het terrein is al in volle gang. Zeker 25 chalets zijn al verwijderd. 

Brand chalet camping Maaszicht.
Volledig scherm
Brand chalet camping Maaszicht. © Meesters Multi Media / Bart Meesters