Volledig scherm
De Brandwijk Bommelerwaard Runners bij de finish van de Roparun 2019. Het team werd tweede. © Brandwijk Bommelerwaard Runners

Brandwijk Bommelerwaard Runners weer op podium Roparun

ZALTBOMMEL - De Brandwijk Bommelerwaard Runners, die afgelopen pinksterweekend voor de twintigste keer meededen aan de Roparun, hebben weer een podiumplek in de wacht gesleept. Het team werd tweede. En ook de opbrengst mag er zijn: 25.000 euro. 

De Roparun is de langste non-stop-estafetteloop ter wereld voor het goede doel. Inzet is geld ophalen voor structurele hulp aan mensen met kanker. Dat geldt ook voor de Brandwijk Bommelerwaard Runners, maar voor dit team is de sportieve prestatie ook belangrijk. Er deden 323 teams mee. Ruim 200 gingen van start in Parijs en de rest begon in Hamburg. 

In het verleden werden al regelmatig topklasseringen behaald. En ook nu is dat weer gelukt. Net als vorig jaar was het winnende team niet bij te houden, maar de Bommelerwaardse lopers is het na een spannende strijd wel gelukt om op de tweede plek te eindigen. De lopers legden de 566 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 13,90 km per uur. Na deze editie kan 25.000 euro worden overgemaakt aan het goede doel. De afgelopen twintig jaar hebben streekgenoten op deze manier al 400.000 euro ingezameld.