Broers Merks leggen 64 jaar na dato opnieuw dezelfde eerste steen, nu bij AH Zaltbommel

VIDEOZALTBOMMEL Ze kunnen het zich niet meer herinneren, maar ja, Hans en Paul Merks waren 5 en 6 jaar oud toen ze in 1955 de gedenksteen onthulden. Gekleed in matrozenpakje hadden ze een hoofdrol bij de feestelijke start van de nieuwbouw van het bedrijf van hun vader Has Merks aan de Steenweg in Zaltbommel.

Het is inmiddels 64 jaar later en broers Merks onthullen dezelfde steen op vrijwel dezelfde plek. De granieten steen met hun doopnamen Johannes en Paulus heeft een prominente plek gekregen aan de gevel van de Albert Heijn. De supermarkt wordt ingrijpend verbouwd en gaat vanaf woensdag 12 dagen dicht om op 18 september om 11.00 uur te ontpoppen tot een AH volgens de nieuwste winkelinzichten. 

 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Een donkere duik in De Neswaarden
  PREMIUM
  ONDER WATER / VIDEO

  Een donkere duik in De Neswaarden

  AALST - Bij de duik die hij eerder op de dag maakte om naar een verloren telefoon en een portemonnee te zoeken was het ‘alsof het licht aanstond’. Duikinstructeur Pieter van der Heyden wist niet wat hij zag - eigenlijk wat hij niet zag - toen hij vervolgens met buddy Wendy van den Dungen ging duiken in De Neswaarden bij Aalst. ,,De eerste twee meter dacht ik nog ‘dit wordt mooi’, maar op vier meter diepte moest de lamp aan om iets te kunnen zien. En daarna werd het zwart.”