Burgemeester Maasdriel weleens bedreigd, maar niet beveiligd

KERKDRIEL - Burgemeester Henny van Kooten is flink geschrokken van de vondst van een handgranaat voor zijn woning aan het Gasthuisplein in Kerkdriel. Aanvankelijk gingen de gedachten uit naar een bedreiging aan zijn adres, maar later op de ochtend bleek een buurman - de zoon van de eigenaar van fruitbedrijf De Groot in Hedel - het doelwit. 

,,Rond half 6, kwart voor 6 ben ik door de politie gebeld met het verzoek om het pand te verlaten", vertelt Van Kooten. ,,Dit is echt schrikken. Je leest in de krant wel vaker dat burgemeesters bedreigd worden, maar dit blijft echt schrikken, ja.”

  1. In Zaltbommel boodschappen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari
    PREMIUM

    In Zaltbommel boodschap­pen doen op zondag, het kan vanaf 16 februari

    ZALTBOMMEL - Op zondag naar de supermarkt Rossum, Hedel of zelfs Den Bosch voor een pak yoghurt of een diepvriespizza? Vanaf 16 februari is dat niet meer nodig. Dan kunnen de inwoners van Zaltbommel hun boodschappen op zondag ook om de hoek doen. De supermarkten in de kern Zaltbommel, de nieuwe Lidl, Albert Heijn, Jumbo Zaltbommel en de Aldi, zijn vanaf die dag wekelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. Uitzondering is de Coop aan de Schans.