Volledig scherm
Camping De Rietschoof in Aalst © Google Maps

Campingterrein de Rietschoof in Aalst is brandveilig, maar dat geldt niet voor alle chalets

AALST - Brandweer, Omgevingsdienst Rivierenland, politie en gemeente Zaltbommel hebben vrijdag 14 juni een grote controle gehouden op camping de Rietschoof in Aalst. Het terrein en de terreininrichting voldoen aan de brandveiligheidseisen, maar aan enkele chalets zijn tekortkomingen geconstateerd.  De eigenaren kregen het advies om dit aan te passen.

Naast de brandveiligheid is ook gekeken naar andere zaken. Ook bij die controle kwam een aantal overtredingen aan het licht. Zo bleek bij een aantal bewoners de registratie in de Basisregistratie Personen (BRP) niet te kloppen. Verder moet van enkele schuurtjes nog onderzocht worden of zij aan de eisen voldoen. Daarnaast is er een persoon aangehouden die nog gezocht werd. Ook is er een openstaande boete betaald.

’Controles zijn nodig’

Burgemeester Peter Rehwinkel geeft aan dat soortgelijke controles vaker gehouden zullen worden op de zogenaamde vrijplaatsen, zoals vakantieparken/recreatieterreinen, jachthavens en woonwagencentra. ,,Voor een veiliger gemeente zijn dit soort controles echt nodig. Daar maken we graag capaciteit voor vrij. Dit is ook nodig om de veelbesproken ondermijning aan te pakken en te voorkomen.”

Niet alleen Zaltbommel, ook Maasdriel voert jaarlijks vergelijkbare controles uit.