Volledig scherm
PREMIUM
Een opgeblazen prullenbak in Brakel. © Dorpsraad Brakel

Chagrijn over vernielingen in Brakel

BRAKEL - Het moet nog december worden, maar het oudejaarsvandalisme in Brakel is al begonnen. Tot grote ergernis van de Brakelse dorpsraad en de gemeente Zaltbommel. 

Vooral speelplekken en prullenbakken zijn het doelwit van vernielende jeugd, zo blijkt uit een opsomming van de dorpsraad. Zowel bij de veerstoep als bij een speeltuintje is een prullenbak opgeblazen. Verder is een glijbaantje voor de allerkleinsten beklad en is er brand gesticht in een speelhuisje. Ook is de pomp bij het speeltuintje vernield, wat volgens de dorpsraad neerkomt op een schadepost van 1100 euro. En in het hele dorp is al sprake van vuurwerkoverlast. 

  1. Hennepkwekerij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd
    PREMIUM

    Hennepkwe­ke­rij in B&B Bruchem, eigenares en huurder hangt straf boven het hoofd

    ARNHEM/BRUCHEM - Een 61-jarige vrouw uit Bruchem en haar 33-jarige huurder hangt een werkstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand boven het hoofd omdat zij worden verdacht van het runnen van een hennepkwekerij. Mogelijk moeten zij ook meer dan vijftigduizend euro aan illegaal gemaakte winst terugbetalen. Zo hoorden de verdachten deze week tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem.